Hoe kook ik nu en wat kook ik? Dat is een goeie vraag. Zoals de meeste wel zullen weten ben ik een vegetarier die tegenwoordig wel vis eet. Nu is dat in Tanger niet zo'n probleem... Vis genoeg. Behalve dan dat ze afgelopen weken hebben gestaakt. De vissers waren boos op de regering omdat de benzine prijzen fors omhoog werden gegooid, namelijk van 5 dh per liter naar 7. Das absoluut een forse prijsstijging en ze waren terecht boos! Dus de vissers gingen staken. En wanneer de regering niet toegeeft en de vissers 2 weken zonder inkomen zitten... dan houdt het op en moeten ze weer aan de slag. Echter, ze hebben een klein succesje behaald: er mag minder belasting over betaald worden.
Maar daar wilde ik niets over schrijven. Ik wil wat vertellen over hoe ik nu kook. Ik heb namelijk nog geen keuken.
Ons huisje is bij lange na nog niet af, we hebben nog een gehele keuken nodig, een bank en een bed. En dan nog mijn spullen uit Nederland want die zijn er op dit moment ook nog niet.
Ik kook op dit moment niet dagelijks. Af en toe gaan we lekker uit eten, halen we wat of kook ik in de keuken van mijn schoonmoeder. Ze heeft een 3 pits gasstel op butagas en een aantal grote campinggasstellen. De 3 pitter, daar passen eigenlijk maar 2 pannen op, dus ik kook ook zittend op een laag stoeltje aan het campinggasstel. Eigenlijk precies zoals de vrouwen van de familie het doen.
Ik gebruik de spullen van de familie en dat is ook heel onhandig. Alles is oud, ik weet niet waar het staat of ze hebben het zelf nodig. Een aantal kruiden die ik wil gebruiken zijn er niet... enz.
De keuken hebben ze gemaakt in de patio. Het heet in het Marokkaans iets als battiou. Het is deels overdekt en deels in de buitenlucht. Dit houdt dus in dat het deze week regende in de keuken. Het heeft wel wat, maar je moet niet vergeten je plastic schoenen aan te trekken!
En wat kook ik dan? Van alles en nog niks Marokkaans! Voor Marouan en mij heb ik visburgers uit de diepvries gekocht en voor Marouan ook nog kipnuggets. Ik lustte de burgers niet, dus die heeft hij allmaal opgegeten... We rommelen maar wat eigenlijk... in die keuken, en elke x komt er iets eetbaars uit! Gelukkig maar!
Gisteren een lekkere pasta gemaakt, houdt Marouan niet van dus hij kreeg opgewarmde tortilla en kipnuggets...
Vanavond kook ik niet! Werken in een outbound callcentre is erg vermoeiend (zei zij na 2 dagen) en ik heb zin in iets van buiten!!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
Kipnuggets... mmmmmmm lekker toch. Maar het is wel een apart gebeuren om je regenlaarzen aan te trekken als je gaat koken. Wij doen een schort aan ach... wat is het verschil toch? Nou ja een schort? Ik kan het me niet heugen hoor.
En weet je hier is het altijd nog zo dat mensen dik geld betalen om op een butagasstel te mogen koken als ze op vakantie gaan. Hoogst merkwaardige bezigheid. He wanneer krijg je je spullen uit Nederland ongeveer? Heb je daar zicht op?
Ik moest even zoeken hoe dan toch te kunnen reageren op de berichtjes, want we volgen ze op de voet. Enig om te lezen en hoe je het ook schrijft.
Blijf lekker gelukkig samen kipnuggets en vis eten en..... vooral ook lekker uit eten gaan.
He doei Merel
Dikke knuffel
Tante Jon.
Hoi Mereltje,
Balen zeg van die keuken.
Ik zag ook op de sateliet dat het nu behoorlijk aan het regenen is aan de kust.
Kan je schoonmoeder niet voor jullie koken. Je hebt het al druk genoeg met het aanpassen en je werk. Ze koken toch twee keer per dag warm. Laat je lekker verwennen meid.
Gewoon je afhaalschoonmoeder inschakelen. Hahaha!
Erg leuk die verhalen schat, zo ben je toch nog dichtbij.
Groetjes
Salima.
Maar sushi moet je toch helemaal niet koken????
Een reactie posten